El Barranc del Cint i el Preventori

Hi ha moltes maneres d'apropar-se, des d'Alcoi a la immediata Mariola: però pot ser la via més natural i lluïdora és la que ens permet la visible obertura del Barranc del Cint. Un camí espectacular pel qual podem endinsar-se ràpidament i còmodament en la serralada. Aquest camí ha representat tradicionalment la via més idònia per accedir al cor de la Mariola des de la foia Alcoiana.

Camí d'entrada al Barranc del Cint




Voltor sobrevolant la Mariola































Per a l'excursionista, el Barranc del Cint representa un dels passeigs més interessants per la Serra de Mariola, tant per la bellesa com per la varietat de paisatges que la caracteritzen. Ací al Barranc trobem impressionants cingleres i un sender esguitat de fonts que ens alegraran la caminada.

BARRANC DEL CINT - LES PEDRERES BLANQUES - EL PREVENTORI 

Anem a recórrer el Barranc del Cint seguint una ruta circular que ens durà fins les Pedreres Blanques. En aquest indret trobarem les instal·lacions del Projecte Canyet, l'objectiu del qual és la reintroducció del voltor comú a les comarques de l'Alcoià i el Comtat. El final del recorregut discorre pel Preventori, un paratge d'esbarjo molt freqüentat pels alcoians.
  • Distància: 10 km
  • Desnivell: 450 m
  • Temps: 3h 30'
  • Dificultat: MITJANA-BAIXA
  • Ruta: CIRCULAR



FRAGMENT DE MAPA "Serra de Mariola"







No hay comentarios:

Publicar un comentario